Tervetuloa seuraamaan meidän Remonttielämää

Monilla meistä on meneillään tai ainakin suunnitteilla remontti, joko pienempi tai suurempi. Remontti tuo aina mukanaan muutoksia ja kenties myös yllätyksiä. Tämän blogin tavoitteena on jakaa remonttielämän viisauksia, onnistumisia ja epäonnistumisia, jotta sinä kanssaremontoija pääset omassa remontissasi ehkä aavistuksen helpommalla. Kerron meidän remonteistamme ja hyviksi havaituista työtavoista sekä materiaaleista. Kerron mitä kannattaa ottaa huomioon jo silloin kun suunnittelee remonttia ja millaisia asioita voi tulla eteen. Sanon monesti, että lähes kaikki on mahdollista, osa ratkaisuista vain maksaa huomattavan paljon enemmän kuin joku toinen. Yritetään siis miettiä miten remontin voi tehdä järkevin kustannuksin, mihin kannattaa panostaa ja missä voi pihistää.

 

Mitä kaikkea Remonttielämää on?

 

Meidän perheestä voitaneen huoletta sanoa, että me elämme Remonttielämää isolla alkukirjaimella. Näin on ollut kaikki ne 16 vuotta mitä olemme pitäneet yhtä. Remontointi on molempia kiinnostavaa tekemistä ja yhteinen harrastus. Meillä on aina kotona joku remontti kesken ja jos sattuu niin hassusti, että tulee valmista, niin hankitaan uusi projekti. Näin pääsi käymään, kun remontoimme rintamamiestalon joka nurkan perustuksista vesikattoon saakka ja kun tuli valmista, talo myytiin. Ajatuksena oli rakentaa uusi hirsitalo alusta alkaen itse, mutta kas kummaa, löysimmekin itsemme remontoimassa 70-luvun täystiilitaloa. Tämän lisäksi mies remontoi myös päivät työkseen ja minäkin osallistun, ainakin suunnittelemalla. Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty, eikös vain.

 

Kerron täällä muun muassa meidän oman talomme remontista, joka etenee muiden töiden ohella vaihtelevasti, välillä nopeammin ja välillä hitaammin. Itse haluaisin monesti nähdä mahdollisimman pian miltä ideani ja suunnitelmani näyttävät toteutuneena, mutta hyvin tehty remontti sisältää laadukkaasti tehdyt pohjatyöt, sillä ei ole mitään järkeä laittaa kylpyhuoneeseen kallista laattaa, jos vesieristykset eivät ole kunnossa tai maalata tehosteseinää, jos seinää ei ole ensin tasoitettu huolella. Maalilla kun on tapana korostaa pinnan epätasaisuuksia, ei peittää niitä. Toisaalta tässä hitaassa etenemisessä on se hyväkin puoli, että ehdin suunnitella asiat hyvin, useaankin otteeseen. Mies monesti toteaakin kaikista ideoistani, että sitten kun sama ajatus tulee kolmannen tai neljännen kerran siihen kannattaa alkaa kiinnittää jo huomiota. Kerronkin siis välillä myös suunnitelmista, jotka eivät välttämättä koskaan toteudu tai toteutuvat hieman toisenlaisena. Ja koska remontointi on erilaista kuin uuden rakentaminen niin suunnitelmia saattaa joutua muuttamaan, jos purkaessa paljastuukin jotain mitä ei ollut osannut ajatella.

 

Oman kotimme remontin lisäksi kirjoitan toisinaan myös muista remonteista joita teemme sekä uusista ideoista ja materiaaleista mitä on tarjolla. Seuraan mielelläni remontti-ideoita melkein kaikista mahdollisista lähteistä, niin lehdistä ja televisiosta kuin somestakin. Hyvät ideat ovat aina tervetulleita ja uudet ajatukset siitä, miten jonkun ongelman voisi ratkaista. Uusia materiaaleja ja tuotteita tulee myös koko ajan markkinoille, joten pyrin pysymään ajan hermolla siitä mitä ratkaisuja on tarjolla.

 

Lisää remonttivinkkejä voitkin lukea heti seuraavasta postauksesta 5 asiaa, jotka tulee tehdä, kun alat suunnittelemaan remonttia.

 

Seuraamalla meidän Remonttielämää saat vinkkejä omaan remonttiin

 

Minusta on mahtavaa, että ihmiset jakavat omia remonttejaan ja ideoitaan internetissä. Monesti pohtii miltä joku väri näyttää tilassa isolla pinnalla tai miten voisi rakentaa liukuoven tai rimaseinän itse. Olen löytänyt moneen asiaan hyviä kuvia ja ohjeita blogeista, Pinterestistä ja Instagramista. Haluankin olla mukana jakamassa näitä ajatuksia, jotta sinä saat vastauksen johonkin mietityttäneeseen kysymykseen ja ihan kaikkea ei tarvitse kokeilla itse huomatakseen, ettei se toiminutkaan. Tai että jonkun asian olisi voinut tehdä myös yksinkertaisemmin tai edullisemmin.

 

Markkinoille tulee myös koko ajan uusia tuotteita ja ratkaisuja joilla voi ratkaista jonkun mietityttäneen remonttipulman. Löytäessäni sellaisen miksi en kertoisi siitä muillekin. Hyviä neuvoja ja ohjeita löytyy myös valmistajien sivuilta, kun vain tiedät, että tällainenkin valmistaja on markkinoilla.

 

Mikäli sinulle tulee mieleen jotain remonttiin liittyvää mistä haluaisit tietää lisää niin ole yhteydessä, ratkaistaan asia yhdessä.

0
Feed

Jätä kommentti