Rakennus ja Sisustus Kinnunen Oy on remontin ja sisustuksen asiantuntija Kuopion seudulla. Tutustu tällä sivulla remontti- ja sisustusblogiimme ja ota meihin yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää toiveidesi mukaisen remontin toteuttamisesta ja taidokkaasta sisustussuunnittelusta.

Blogi

 • 24/11/2022 0 Kommentit
  Keittiön suunnittelu remonttikohteessa, mitä tulee ottaa huomioon

  Uuden keittiön suunnittelu on aina mukavaa. Saa haaveilla ihanista aamiaiskaapeista ja runsaista säilytystiloista. Voi selailla loputtomasti Pinterestia etsien ideoita. Remonttikohteessa sinulla on kuitenkin raamit, jotka muodostuvat olemassa olevasta tilasta ja käytettävissä olevasta budjetista. Näiden puitteissa haaveet pitää pystyä toteuttamaan. Ellet ala suurimittaisiin muutostöihin purkamalla seiniä tai siirtämällä vesipistettä ja viemäriä, niin nämä seikat määrittävät keittiön kokoa ja toimintoja. Mutta ei syytä huoleen, toimivan ja kauniin keittiön saa kyllä mahdutettua olemassa oleviinkin puitteisiin. Seuraavaksi kerron mitä asioita minä olen miettinyt remonttikohteemme keittiössä.
   
  Mitä keittiön suunnittelussa sitten tulisi huomioida
   
  Aivan ensimmäiseksi kannattaa unohtaa millainen vanha keittiö oli. Älä mieti sitä, että tuossa oli laatikot tai tuossa oli yläkaappi. Helposti ajattelee, ettei tähän keittiöön muuta sovi, kun näinhän tämä ennenkin oli. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Vanha remontoitava keittiö on yleensä ainakin kymmenen vuotta vanha, joskus jopa neljäkymmentä. Tässä ajassa keittiökalusteet ovat kehittyneet valtavasti ja tarjolla on vaikka mitä erilaisia ratkaisuja. Kannattaakin käydä keittiömyymälässä vain kurkistelemassa kaappeihin ja laatikoihin ja katsoa mitä kaikkea nykyään on olemassa. Kaikkia hienoja kulmalaatikoita tai piiloon taittuvia ovia ei välttämättä ole varaa laittaa, mutta se antaa ihan uusia ajatuksia siihen mitä voisi tehdä. Esimerkiksi sisälaatikot ovat oiva tapa saada keittiöön paljon laatikkotilaa siten, että keittiön yleisilme pysyy rauhallisena.
   
  Tämän jälkeen, kun pää on täynnä ideoita, voi alkaa suunnittelemaan uutta keittiötä. Tässä vaiheessa kannattaa katsoa vesipisteen paikka sillä sen siirtäminen on monesti hankalinta. Viemäriä saa siirrettyä kalusteen sokkelissa sivusuunnassa jonkin verran kohtalaisen helposti, mutta esimerkiksi astianpesukoneen kohdalla viemäriä ei voi viedä. Toinen asia, johon tulee kiinnittää huomiota, on liesituuletin. Onko vanha liesituuletin ohjannut asunnon ilmanvaihtoa vai poistanut vain ilman suoraan ulos. Mikäli liesituulettimella ei ohjata asunnon ilmanvaihtoa, voi sen korvata aktiivihiilisuodattimella varustetulla mallilla. Tällaisen liesituulettimen voi piilottaa tavalliseen kaappiin tai valita keittotasossa olevan liesituulettimen. Mikäli liesituuletin on taas mallia, joka ohjaa myös muuta ilmanvaihtoa kannattaa sen tekniset vaatimukset selvittä huolella ennen kaupoille lähtöä.
   
  Meillä on tässä remontoitavassa asunnossa vesikiertoiset lämmityspatterit, joten mittasin myös patteriputkien sijainnin ja termostaatin koon. Termostaatti tulee yllättävän paljon ulos seinästä ja voi vaikuttaa siihen, ettei vetolaatikko välttämättä sovi aukeamaan kokonaan. Alakaappi sen sijaan voi toimia tässäkin kohtaa oivallisesti vaikka ovi ei aukeaisikaan täysin.
   
  Altaan paikan ratkettua voi hahmotella keittiön työskentelykolmion eli vesipisteen, lieden ja jääkaapin sijainnit. Keittiöstä tulee toimiva, kun nämä muodostavat kolmion, jonka sisällä on esteetön kulku. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös huomioida, että liesi ja vesipiste eivät olisi kulkuväylän eri puolilla.  Näin sinun ei tarvitse varoa, että kukaan jää jalkoihin, kun liikut kuuman kattilan kanssa. Suuremmassa keittiössä voi olla erillinen pieni allas ja vesipiste lieden vieressä. Lieden molemmilla puolilla tulisi olla laskutilaa, johon voit siirtää kiehuvan kattilan tarvittaessa. Myös altaan sivuilla olisi hyvä olla tilaa esimerkiksi vihannesten huuhteluun ja pilkkomiseen.


  Muita remontissa huomioitavia asioita on myös postauksessani 5 asiaa, jotka tulee tehdä, kun alat suunnittelemaan remonttia.
   
  Millaisia asioita minun keittiöni mitoituksessa tuli vastaan?
   
  Edellä tuli paljon hyviä neuvoja keittiön suunnitteluun. Miten minä onnistuin omassa suunnitelmassani? Kun keittiö oli purettu, mittasimme seinät sekä vesipisteen ja liesituulettimen putken sijainnin. Keittiö on L-mallinen ja tätä ei oikeastaan voi lähteä muuttamaan, sillä yhdellä seinällä on ikkuna ja sen alla lämmityspatteri. Lisäksi ikkunan alalaita on normaalia työtasoa alempana niin tälle seinälle ei kannata suunnitella kalusteita, mutta siinä on mitä mainioin paikka ruokapöydälle. Keittiö on yhdeltä sivulta osin auki olohuoneeseen ja toisella seinällä on ovi eteiseen. Koska asunto on melko pieni ei tuo ovi oikeastaan ole tarpeellinen, joten päätimme laittaa sen umpeen ja näin saamme keittiöön lisää seinätilaa kalusteille.
   
  Remontin aikataulun vuoksi (toiveena saada valmista ennen joulua) päädyimme ottamaan keittiön Ikeasta, josta saadaan tarvittavat kaapit mahdollisimman pian. Tällä hetkellä ei ole varaa odotella kalustetoimitusta muutamaa viikkoa pidempään, joten ratkaisu, jossa saamme ne saman tien mukaan toimii tällä kertaa hyvin. Päätettyämme valita keittiön Ikeasta hyödynsin heidän keittiösuunnitteluohjelmaansa (oma suositus, ei yhteistyö juttuja). Annoin ohjelmaan keittiölle mitat ja aloin sijoittelemaan erilaisia kalusteita sinne. L-mallisessa keittiössä on aina haasteena kulma ja miten siitä saa mahdollisimman toimivan. Ajattelin kulmaan ensin kaappia, jossa on LeMans tyylinen ulos vedettävä mekanismi. Meillä on ollut sellainen aikaisemmassa keittiössä ja se on kyllä toimiva ratkaisu. Sijoitin allaskalusteen alkuperäiselle paikalleen ja lisäilin pohjaan korkean kaapin ja kylmälaitteet. Meillä on tällä hetkellä toimiva jääkaappipakastin, jota ei ole tarpeen uusia. Halusin kuitenkin jättää mahdollisuuden erilliselle pakastimelle, joten päätin laittaa jääkaapin viereen korkean kaapin, jonka voi halutessaan ottaa pois ja laittaa sen paikalle pakastimen. Liesi asettui luontevasti aika lailla entiselle paikalleen toiselle seinälle.
   
  Sitten vain täytin välejä sopivilla kaapeilla ja laatikoilla. Suunnitteluohjelmassa kalusteita on helppo lisätä ja poistaa ja ohjelma kertoo, jos kaappi ei sovi johonkin väliin. Hieman haastavaksi Ikean keittiökalusteiden suunnittelun tekee se, että kalusteita on pääsääntöisesti 40, 60 ja 80 cm leveinä. Onneksi on olemassa 30 cm leveät ala- ja yläkaapit, joilla voi muuttaa tuota parillista mitoitusta. Kun en saanut allasseinää kalustettua mielestäni sopivasti, niin käänsin katseeni kulmakaappiin ja tarkistin mitä muita vaihtoehtoja siihen olisi. Valikoimasta löytyvä 88x88 cm kaappi karusellilla antoi tuon toivotun muutoksen mittoihin ja sain täytettyä välit toimivasti. Kulmakaapin mallin muutoksen myötä liesi siirtyi hieman lähemmäs kulmaa kuin aikaisemmassa ratkaisussa ja sain sen oikealle puolelle hyvin laskutilaa sekä leveämmän laatikoston. Aivan seinän viereen ei voi laittaa laatikostoa koska siellä on lämmityspatterin termostaattiventtiili, jolloin laatikot eivät sopisi aukeamaan. Niinpä siihen tulee kaappi. Vaikka ovi ei aukeaisikaan aivan täyttä 90 astetta niin se on kuitenkin käytettävissä.
   
  Keittiötä suunnitellessa kannattaa muistaa jättää reunoihin riittävästi tyhjää tilaa. Vaikka haluaisi käyttää kaiken tilan mahdollisimman hyvin hyödyksi, tulee asennusta varten jättää tilaa. Seinät ja nurkat eivät ole aina aivan suoria ja pienikin vino kulma voi vaikuttaa senttejä kalusteen asennukseen. Kun sinulla on hieman pelivaraa niin tästä ei tule ongelmaa.

  Lue lisää
 • 08/11/2022 0 Kommentit
  Miksi oikean valon värin valitseminen on välillä niin vaikeaa?

  Kelloja on taas rukattu talviaikaan (tai normaaliaikaan kuten kai kuuluisi sanoa) ja illat pimenevät aikaisemmin. Sen myötä tulee tarve saada kotiin lisää valoa ja suuntaamme lamppukaupoille. Kotona laitetaan uusi lamppu innoissaan paikoilleen – ja pettymys. Välillä valittu lamppu on aivan liian valkoinen, ehkä jopa sinertävä ja toisinaan taas ikävän keltainen. Vaikka kaupassa kuinka vertailisi lampun lumeneita ja kelvineitä niin kotona lopputulos on jotain aivan muuta kuin mitä oli ajatellut.
   
  Valon värin valintaan vaikuttaa monta seikkaa
   
  Niinpä, miksi oikean sävyisen lampun valinta on välillä niin tuskastuttavan vaikeaa? Valon väriin ja siihen miten sen koemme vaikuttaa monta seikkaa. Yksi tärkein tekijä on tämä Kelvineinä kerrottu valon värilämpötila joka vaihtelee sisävalaistuksessa 2700–11000 Kelvinin välillä. 2700K valon värilämpötila rentouttaa muistuttaen meitä auringonlaskun lämpimistä sävyistä. Yli 7000K valo taas on sinertävää kylmää valoa joka saa hereille kuten auringon nousu. Aluksi kannattaakin miettiä missä tilassa valo on. Makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen sopii tunnelmallisempi lämmin valo, kun taas yleisvaloksi eteiseen ja keittiöön sopii neutraali valkoinen valo.
   
  Luonnonvalon värilämpötila vaihtelee 5000-6500K välillä ollen keskipäivällä noin 6000K. Päivänvalon sävy on kuitenkin kylmä valkoinen joka on monesti jo sinertävä eikä sovi kodin yleisvaloksi. Tämä kirkkaampi päivänvaloa vastaava 6000K on hyvä valinta työvaloksi. Se vähentää silmien rasitusta ja siinä värit toistuvat luonnollisesti ja yksityiskohdat erottuvat tarkasti. Päivänvalo sopii myös kylpyhuoneen meikkausvaloksi jolloin meikistä tulee luonnollisen näköinen eikä siihen tule liian jyrkkiä kontrasteja. Joissain peilivalaisimissa värinlämpötila on säädettävissä, jolloin meikkaamiseen voi käyttää kirkkaampaa valoa jossa värit toistuvat oikein ja illalla hampaita pestessä säädetään valo lämpimämmäksi mikä rauhoittaa ennen nukkumaan menoa.
   
  Perinteinen hehkulampun lämpimäksi valoksi mielletyn valon värilämpötila on 2700 Kelviniä. Tämä lämmin valo tekee kuitenkin helposti väreistä tunkkaisia eikä nosta niiden parhaita puolia esiin. Toisaalta lämmin valo sopii rauhoittumiseen, joten se on hyvä valinta esimerkiksi pöytä- ja jalkavalaisimiin joilla saat olohuoneeseen rauhallisen tunnelman päivän päätteeksi. Lämmin valon väri korostaa sisustuksen lämpimiä värejä ja tekee kylmät sävyt raskaan näköisiksi. Kylmä valon värilämpötila puolestaan korostaa kylmiä värejä eikä luo kodikasta tunnelmaa. Valaistus kannattaakin valita talon sisustuksen tyylin ja sen mukaan mitä haluat korostaa. Perinteiseen tyyliin ja hirsitaloon sopivat lämpimämmät värit kuin moderniin kivitaloon jossa voi käyttää kirkkaampia värejä ja puhtaampaa valon väriä. Kylmemmät sinertävät värit herättävät puhtauden vaikutelman ja näyttävät modernilta. Ne sopivat hyvin esimerkiksi kylpyhuoneeseen, mutta tässä kannattaa kuitenkin varoa liian kliinistä tunnelmaa. Valon kylmyyttä voi vähentää käyttämällä sisustuksessa lämpimiä keltaisia sävyjä. Parhaiten kodin valaistukseen sopii neutraali valkoinen jonka värilämpötila on 4000-4500K. Tässä valossa värit toistuvat oikein ja yksityiskohdat erottuvat selkeinä.
   
  Voit lukea lisää lampuista ja valaistuksesta Motivan artikkelista.

  Miten sitten valitsen oikean valon värin?
   
  Katso valaistavaa tilaa ja mieti sen käyttötarkoitusta. Tarvitsetko rauhoittavaa valoa oleskeluun vai piristävää valoa arkiaskareisiin. Huomaa myös, että sisustuksen tummat värit imevät valoa itseensä. Tällöin kylmempisävyinen valo kirkastaa värejä ja kompensoi päivänvalon puutetta. Suuressa tilassa valoa kannattaa sijoittaa myös huoneen reunoille jotta pimeät nurkat eivät hallitse tunnelmaa. Huoneen epäsuorassa valaistuksessa kannattaa puolestaan suosia lämpimiä valkoisia 3000K valoja.
   
  Kaupoissa myytävien kiinteiden ledivalaisinten valon värilämpötila on yleensä joko 3000K tai 4000K. Näistä lämpimämpi 3000K sopii hyvin olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin sekä ulkovalaisimiin. Tämä sopii myös sisustuksessa käytettyjen lämpimien värien kanssa. Mikäli sisustus on modernimpi mustavalkoharmaa, sopii 4000K värilämpötila tähän ympäristöön. Tämä toimii hyvin sellaisissa kodin tiloissa kuten keittiössä ja eteisessä sekä kylpyhuoneessa.
   
  Älä sekoita eri värilämpötiloja keskenään samassa tilassa kun valitset lamppuja, sillä siitä tulee helposti levottoman näköinen. Mikäli olohuone ja keittiö ovat yhtä tilaa, kannattaa valaisimiin valita sama värilämpötila. Tällöin esimerkiksi kaikki kattovalaisimet voivat olla 4000K ja pöytä- ja jalkalampuissa voi olla 3000K. Näin tunnelmaa voi säätää sen mukaan onko laittamassa ruokaa ja syömässä vai istuuko sohvalla seurustelemassa vieraiden kanssa. Voit myös valita lamppuja joissa valon väriä voi säätää tilanteen mukaan. Tällaisia valaisimia ovat esimerkiksi Philips Hue tuotteet, joko nämä ovat tuttuja? (Tämä ei ole markkinointiyhteistyö, itsekin olen tutustunut tuotteisiin vasta kaupan mallivaloissa.)

  Koitko valaistumisen tämän jutun myötä? Jätä kommentti ja kerro miten kävi.

  Lue lisää
 • 24/10/2022 0 Kommentit
  5 asiaa, jotka tulee tehdä, kun alat suunnittelemaan remonttia

  Suunnitteletko remonttia? Haaveiletko uusista laatoista tai mietit sopivaa sohvan verhoilua? Nämä ovat toki tärkeitä asioita ja näistähän se ajatus usein lähtee. Kuitenkin kun alat miettimään remonttia, on se sitten pienempi tai suurempi, kannattaa aloittaa perusasioista. Tässä viisi perusasiaa, jotka kannattaa tehdä, kun aloittaa remontin suunnittelun. Nämä myös minä teen, kun aloitan rivitaloasunnon remontin suunnittelua.

   

  5 asiaa, jotka tulee tehdä, kun alat suunnittelemaan remonttia

   

  1.     Ensimmäisenä mittaa huone

   

  Mittaa tila tai tilat joihin suunnittelet remonttia. Tätä tietoa tarvitset, kun mietit materiaalien menekkiä ja lasket remontin kustannuksia. Tilan koko on hyvä tietää myös kalustusta varten. Sopiiko makuuhuoneeseen iso 180 cm leveä vuode vai onko 160 cm levyinen vuode kuitenkin parempi, jotta vuoteen ympärille jää tilaa liikkua? Muista mitata myös huoneen korkeus korkeimmalta kohdalta sekä mahdollisten verhokoteloiden tai muiden alas laskettujen rakenteiden kohdalta. Rakennusalalla mitat ilmoitetaan usein millimetreinä eli 160 cm on 1600 mm. Myös rakennustarvikkeiden kuten listojen pituudet ja levyjen koot ilmoitetaan useimmiten millimetreinä, joten kun sinulla on kaikki mitat samassa yksikössä niin niitä on helpompi verrata keskenään. Itse otan mitan yleensä sentin tai puolen sentin tarkkuudella eli 185 cm on 1850 tai jos oikein tarkasti mittaan niin 67,5 cm on 675.

   

  2.     Mittaa myös ikkunat ja oviaukot

   

  Mittaa ja kirjaa ylös ikkunoiden ja oviaukkojen koot ja niiden sijainti. Mittaa ikkunan leveys ja korkeus sekä ikkunan alareunan korkeus lattiasta. Tämä mitta kertoo, sopiiko ikkunan alle työpöytä vai matalampi taso. Itse otan mitan yleensä ikkuna- tai ovilistan keskelle, jolloin listan leveydellä ei ole niin suurta vaikutusta mittaan. Tämä auttaa myös muistamaan mihin kohtaan mitta on otettu, kun ei tarvitse jälkeenpäin arpoa oliko se nyt listan ulko- vai sisäreunaan. Merkitse ylös myös aukkojen sijainti huoneen kulmista.

   

  Oviaukkojen koot ovat yleensä vakioita ja ne ilmoitetaan termillä 8M tai 9M. Tämä on ovien moduulimitta ja tarkoittaa, että aukko seinässä jossa oven karmi ja ovilehti ovat on 80 cm tai 90 cm leveä. Tarkista myös oviaukon korkeus. Yleisimmin se on 21M eli 2,1 metriä, mutta vanhoissa taloissa tai mökeillä ovet voivat olla matalampia (yleensä 1,9 metriä) tai korkeampia (esimerkiksi 2,3 metriä). Koska nämä ovat oven mittoja karmeineen, joskus on syytä tarkistaa myös oven kulkuaukon leveys. Tämä seikka saattaa olla tärkeä esimerkiksi kylpyhuonetta remontoitaessa, kun remontin valmistuttua huomaa, että vanha oviaukko onkin juuri sen ratkaisevan sentin liian kapea, jotta saisit pesukoneen sopimaan siitä sisään.

   

  Lisää tietoa ovien moduulimitoista löydät esimerkiksi Swedoorin sivulta.

   

  3.     Huomioi pistorasiat ja lämmityspatterit

   

  Yksi monesti tilaa mitatessa unohtuva seikka ovat valokytkimet ja pistorasiat sekä niiden sijainti. Merkitse ylös missä pistorasioita ja valokytkimiä on. Valokytkinten korkeus lattiasta on yleensä metri ja pistorasian korkeus 20 cm. Voit myös ottaa valokuvia huoneesta muistin tueksi. Näin sinun on helpompi suunnitella kalusteiden ja valaisimien sijoittelua, kun tiedät missä pistorasiat sijaitsevat. Lipasto tai sohva voi peittää pistorasian hankalasti, jolloin sen käyttö vaikeutuu.

   

  Huomioi myös lämmityspatterit. Vesikiertoiset patterit ja niiden putket saattavat vaikeuttaa kalusteiden sijoitusta seinän viereen tai vaikka keittiön laatikon avautumista. Myös sähköpatterit on hyvä huomioida ettei niitä peitä esimerkiksi pitkillä verhoilla.

   

  4.     Kirjaa ylös pintamateriaalit

   

  Kirjaa itsellesi ylös tilan pintamateriaalit eli lattia ja seinäpinnat. Myös kattomateriaali vaikuttaa, sisäkatto voi olla puu- tai MDF-paneelia tai kerrostaloasunnossa voi olla roiskerapattu katto. Kaikki nämä pinnat vaativat erilaisen käsittelyn. Lattiamateriaalista voi miettiä haluaako sen säilyttää vai kenties korvata uudella. Parketti- ja puulattiat ovat monesti uudelleen hiottavissa, laminaatti tai muovimatto taas on vaihdettava, mikäli ne ovat päässeet huonoon kuntoon. Laattalattioita käytetään muuallakin kuin kosteissa tiloissa, esimerkiksi eteisessä. Kerrostalossa ei kuitenkaan voi välttämättä laittaa laattalattiaa keittiöön tai eteiseen askeläänien kantautumisen vuoksi. Taloyhtiössä kannattaakin selvittää esimerkiksi isännöitsijältä onko materiaalin valinnassa rajoituksia.

   

  5.     Mieti mitä voit tehdä itse

   

  Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä seikkana kannattaa miettiä mitä osia remontista voit tehdä itse. Osaat maalata tai asentaa laminaattilattian. Myös purkutyöt luonnistuvat useimmilta. Kuitenkin osa töistä on sellaisia, että ne tulee suosiolla jättää ammattilaisen tehtäväksi, tällaisia ovat ainakin sähköön ja veteen liittyvät asiat. Kun alat suunnittelemaan remonttia, kartoita mitä voit tehdä itse ja missä tarvitset apua. Selvitä alan ammattilaisia ja pyydä isommista kokonaisuuksista tarjous. Aina kannattaa varmistaa etukäteen millaisella aikataululla ammattilainen ehtii paikalle. Jos olet jo purkanut kylpyhuoneen laatat, kun alat kyselemään putkimiestä paikalle niin voit joutua odottamaan useamman päivän tai maksat ylimääräistä siitä hyvästä, että hän saapuu paikalle kiireellä.

   

  Lue lisää
 • 24/10/2022 0 Kommentit
  Tervetuloa seuraamaan meidän Remonttielämää

  Monilla meistä on meneillään tai ainakin suunnitteilla remontti, joko pienempi tai suurempi. Remontti tuo aina mukanaan muutoksia ja kenties myös yllätyksiä. Tämän blogin tavoitteena on jakaa remonttielämän viisauksia, onnistumisia ja epäonnistumisia, jotta sinä kanssaremontoija pääset omassa remontissasi ehkä aavistuksen helpommalla. Kerron meidän remonteistamme ja hyviksi havaituista työtavoista sekä materiaaleista. Kerron mitä kannattaa ottaa huomioon jo silloin kun suunnittelee remonttia ja millaisia asioita voi tulla eteen. Sanon monesti, että lähes kaikki on mahdollista, osa ratkaisuista vain maksaa huomattavan paljon enemmän kuin joku toinen. Yritetään siis miettiä miten remontin voi tehdä järkevin kustannuksin, mihin kannattaa panostaa ja missä voi pihistää.

   

  Mitä kaikkea Remonttielämää on?

   

  Meidän perheestä voitaneen huoletta sanoa, että me elämme Remonttielämää isolla alkukirjaimella. Näin on ollut kaikki ne 16 vuotta mitä olemme pitäneet yhtä. Remontointi on molempia kiinnostavaa tekemistä ja yhteinen harrastus. Meillä on aina kotona joku remontti kesken ja jos sattuu niin hassusti, että tulee valmista, niin hankitaan uusi projekti. Näin pääsi käymään, kun remontoimme rintamamiestalon joka nurkan perustuksista vesikattoon saakka ja kun tuli valmista, talo myytiin. Ajatuksena oli rakentaa uusi hirsitalo alusta alkaen itse, mutta kas kummaa, löysimmekin itsemme remontoimassa 70-luvun täystiilitaloa. Tämän lisäksi mies remontoi myös päivät työkseen ja minäkin osallistun, ainakin suunnittelemalla. Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty, eikös vain.

   

  Kerron täällä muun muassa meidän oman talomme remontista, joka etenee muiden töiden ohella vaihtelevasti, välillä nopeammin ja välillä hitaammin. Itse haluaisin monesti nähdä mahdollisimman pian miltä ideani ja suunnitelmani näyttävät toteutuneena, mutta hyvin tehty remontti sisältää laadukkaasti tehdyt pohjatyöt, sillä ei ole mitään järkeä laittaa kylpyhuoneeseen kallista laattaa, jos vesieristykset eivät ole kunnossa tai maalata tehosteseinää, jos seinää ei ole ensin tasoitettu huolella. Maalilla kun on tapana korostaa pinnan epätasaisuuksia, ei peittää niitä. Toisaalta tässä hitaassa etenemisessä on se hyväkin puoli, että ehdin suunnitella asiat hyvin, useaankin otteeseen. Mies monesti toteaakin kaikista ideoistani, että sitten kun sama ajatus tulee kolmannen tai neljännen kerran siihen kannattaa alkaa kiinnittää jo huomiota. Kerronkin siis välillä myös suunnitelmista, jotka eivät välttämättä koskaan toteudu tai toteutuvat hieman toisenlaisena. Ja koska remontointi on erilaista kuin uuden rakentaminen niin suunnitelmia saattaa joutua muuttamaan, jos purkaessa paljastuukin jotain mitä ei ollut osannut ajatella.

   

  Oman kotimme remontin lisäksi kirjoitan toisinaan myös muista remonteista joita teemme sekä uusista ideoista ja materiaaleista mitä on tarjolla. Seuraan mielelläni remontti-ideoita melkein kaikista mahdollisista lähteistä, niin lehdistä ja televisiosta kuin somestakin. Hyvät ideat ovat aina tervetulleita ja uudet ajatukset siitä, miten jonkun ongelman voisi ratkaista. Uusia materiaaleja ja tuotteita tulee myös koko ajan markkinoille, joten pyrin pysymään ajan hermolla siitä mitä ratkaisuja on tarjolla.

   

  Lisää remonttivinkkejä voitkin lukea heti seuraavasta postauksesta 5 asiaa, jotka tulee tehdä, kun alat suunnittelemaan remonttia.

   

  Seuraamalla meidän Remonttielämää saat vinkkejä omaan remonttiin

   

  Minusta on mahtavaa, että ihmiset jakavat omia remonttejaan ja ideoitaan internetissä. Monesti pohtii miltä joku väri näyttää tilassa isolla pinnalla tai miten voisi rakentaa liukuoven tai rimaseinän itse. Olen löytänyt moneen asiaan hyviä kuvia ja ohjeita blogeista, Pinterestistä ja Instagramista. Haluankin olla mukana jakamassa näitä ajatuksia, jotta sinä saat vastauksen johonkin mietityttäneeseen kysymykseen ja ihan kaikkea ei tarvitse kokeilla itse huomatakseen, ettei se toiminutkaan. Tai että jonkun asian olisi voinut tehdä myös yksinkertaisemmin tai edullisemmin.

   

  Markkinoille tulee myös koko ajan uusia tuotteita ja ratkaisuja joilla voi ratkaista jonkun mietityttäneen remonttipulman. Löytäessäni sellaisen miksi en kertoisi siitä muillekin. Hyviä neuvoja ja ohjeita löytyy myös valmistajien sivuilta, kun vain tiedät, että tällainenkin valmistaja on markkinoilla.

   

  Mikäli sinulle tulee mieleen jotain remonttiin liittyvää mistä haluaisit tietää lisää niin ole yhteydessä, ratkaistaan asia yhdessä.

  Lue lisää